Kunst Creëren In Andere Dimensies

Total
24
Shares

Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is als je je helemaal afstemt op dat wat er gecreëerd wil worden, begon dit kunst experiment.

Elske, een vriendin van mij die ook graag kunst maakt, stelde voor om een keer samen iets te creëren.Dat leek me het uitgelezen moment om te experimenteren met een multi dimensionale manier van creëren. Konden wij in een staat van bewustzijn komen waarin we niet meer zelf gingen bedenken wat er gemaakt moest worden maar ons volledig konden overgeven aan het ‘veld/universum’.

Pineal Gland Meditatie

Om in die staat te komen zijn we de dag gestart met de Pineal Gland meditatie van Joe Dispenza. Die begeleide meditatie is echt een aanrader, hij activeert het centrum achterin je hoofd dat ervoor zorgt dat je meer openstaat en je gedachtes tot stoppen worden gebracht. Het is trouwens hetzelfde gebied dat activeert als je drugs gebruikt of een Ayahuasca sessie hebt gedaan. Maar dat heb je dus niet nodig, je kunt dit ook helemaal zelf activeren!

Tijdens de meditatie vlogen de beelden voorbij. Zo kreeg ik flitsen te zien over ‘het verbinden van de wereld’. Elske kreeg beelden door van Indianen, Hakka (Maori) en geometrie.

In volle aanwezigheid jezelf overgeven aan het onbekende

Na de meditatie spraken we geen woord, zo hielden we de staat van ‘zijn met alles’ zo goed mogelijk vast. Geen afleiding, puur aanwezig zijn met het doek, de verf en elkaar. We hadden dus ook helemaal geen afspraken over wat het moest worden of welke kleuren we gingen gebruiken. We waren gewoon echt nieuwsgierig naar wat er nu zou ontstaan als we het helemaal los zouden laten.

Het was zo’n gave ervaring om zo samen te creëren. Daar waar je zelf normaal gesproken tijdens het schilderen vastloopt en even niet meer weet hoe je verder moet, namen we het nu telkens van elkaar over, wisselde van plek, gingen op elkaars werk verder. Zo bleven we constant in de flow.

Het vroeg om vertrouwen in elkaar, weten dat alles goed was, tijd leek bijna niet te bestaan, we hebben bijna 10 uur lang achter elkaar door geschilderd! Toen dit schilderij af was konden we zelf onze ogen er niet van af houden. Een creatie die zo voelbaar was en zo ‘niet bedacht’. Instant verliefd.

En dan word je nieuwsgierig naar meer…

Dit experiment was meer dan alleen een mooie manier om kunst te maken. Het maakte mij enorm nieuwsgierig naar wat er nu allemaal nog meer mogelijk is in deze staat van zijn. Kan ik me overgeven aan dit veld/deze energie voor andere zaken in het leven? Wat kan er wel niet allemaal gecreëerd worden in mijn leven in dit bewustzijn van oneindige mogelijkheden? Hoe ver kan ik mijn ‘mind’ stretchen (of compleet laten oplossen, geen idee). Dus ik ben op ontdekkingsreis, waarvan ik dus veel via deze website zal delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week inspirerende artikelen in je mail.

You May Also Like