Kracht plekken; mediteren met het gas erop!

Total
0
Shares

Toen ik van de week buiten wilde gaan mediteren ben ik eens een andere plek gaan opzoeken. Eén die ik op gevoel uitkoos. Ik woon hier op een berg in Andalusie (Spanje) dus het voelt sowieso altijd wel krachtig maar toevallig had de verhuurder net een stuk van de berg afgegraven. Op deze plek zette ik mijn stoel neer.

Het was geweldig! Tijdens de meditatie vloog ik door de ruimte, ik voelde mezelf soms letterlijk op mijn stoel in ‘space’. Wel nog op de berg maar ook in verbinding met alles en daardoor aanwezig in een andere dimensie. Na de meditatie kwam ik weer terug en het leek wel of ik mezelf ge-upgrade had, ik zag de wereld in veel mooiere kleuren, veel scherper, ik voelde me intens gelukkig en was helemaal in het moment.

Voor mijn gevoel was deze plek energetisch veel krachtiger dan waar ik normaal gesproken zat. Toen ik een paar jaar geleden in een boerderijtje in Epe woonde had ik ook zo’n plek in het weiland. Ik weet nog dat we met een groepje hadden afgesproken om samen te mediteren en we naar die plek toegetrokken voelde. Iedereen ervoer daar een bepaalde energie, bijna alsof er een toegangspoort zit waardoor je enorm gemakkelijk je meditaties inkomt.

De kracht van mediteren in een groep

Het is trouwens niet alleen de plek die enorm kan helpen om de meditatie kracht bij te zetten. Het is ook een versneller als je met een aantal mensen tegelijk mediteert. Het veld dat je dan met z’n allen neerzet is zoveel malen krachtiger dan in je eentje. Joe Dispenza heeft het in zijn boek over de onderzoeken die naar meditatie in groepen is gedaan. Dat de energie daarvan zo sterk was dat het effect had op de stad waarin ze dat deden (het criminaliteitscijfer van die stad daalde significant nadat de groep specifiek op ‘liefde’ had gemediteerd).

Dat soort onderzoeken fascineren mij mateloos, als dat mogelijk is en wij dus zelf de tool zijn om dit te kunnen doen wat is er dan wel niet mogelijk? Nou goed daar ben ik dus lekker mee aan het experimenteren ;-).

Trouwens naast de plek en de energie van een groep heb je ook mensen die voor jou een ‘veld’ kunnen neerzetten. Als je dat eens mee wilt maken raad ik je van harte de sessies van KeesJan van de Klooster aan. Die heeft zelf zo’n fijn energieveld en weet hoe hij daar mee om moet gaan, dat je tijdens zijn sessies heel gemakkelijk met andere dimensies in contact kunt komen.

Zin om mee te spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week inspirerende artikelen in je mail.

You May Also Like