Wat Als Een Traditionele Relatie Je Niet Meer Past?

Total
15
Shares

De laatste tijd heb ik bijzondere ontmoetingen met zowel mannen als vrouwen. Maar vooral met het andere geslacht. Waardoor ik regelmatig met de vraag “Wat betekent vrijheid in verbinding eigenlijk voor mij?” rondliep. Waar ik voorheen angst ervoer om écht de verbinding met een man te maken, voel ik nu zoveel liefde, compassie en respect voor het mannelijke. Ik voel en zie de grootsheid van hun taak hier op aarde en wat we hierin voor elkaar kunnen, mogen en gaan betekenen.

De traditionele relatievorm lijkt niet meer te passen

Ik zie om me heen veel mensen struggelen in ‘oude’ relatie vormen. Ook hoor ik dat er bij velen een nieuwe vorm aan het ontstaan is. Een die niet meer past binnen de traditionele vormen die we gewend zijn. Deze nieuwe vorm is alleen mogelijk vanuit een authentieke Hartsverbinding. Dat wil zeggen voorbij alle maskers, met een open hart, kwetsbaar en rauw. Dit is rete spannend, omdat je jezelf bloot geeft en de ander jou volledig ‘naakt’ ziet. In jouw puurste naaktheid voorbij schaamte en schuld die zo diep in ons systeem zitten opgeslagen.

Elkaar de ruimte geven, in liefde

Mijn lief en ik bewegen hier samen doorheen en het brengt zoveel moois met zich mee. Onze open communicatie en elkaar regelmatig de vraag stellen: wat zijn jouw verlangens, behoeftes en wensen? Hiermee geven we elkaar de ruimte om er als individu volledig te mogen zijn. En ja, zijn antwoorden doen soms pijn, omdat deze niet altijd matchen met de mijne. Mijn innerlijk kind kan dan geraakt zijn en dat mag. Zij krijgt dan alle ruimte van mij om zichzelf te uiten, gehoord en gezien te worden met mijn lief als getuige.

Waarom zou je liefdevol aanraken maar met één persoon delen?

Vrijheid is voor mij altijd enorm belangrijk geweest. Ik besefte me al op jonge leeftijd dat de relaties zoals die waren niet bij mij paste. Ik voelde me altijd zo opgesloten binnen een relatie en wist dat dit niet mijn manier was. Mijn liefde reikte veel verder dan enkel alleen intiem verbinden met een vaste partner. Intimiteit, een liefdevolle aanraking is namelijk onze eerste levensbehoefte. Waarom zou je dat maar met een persoon willen delen?

De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren hoe helend het voor mij is geweest om me ook intiem te verbinden met anderen. Verschillende ontmoetingen hebben mij zoveel heling gebracht op het gebied van seksualiteit. Ik kreeg weer contact met mijn oerkracht. Enkel door mijn hart open te stellen en de energie volledig durven te laten stromen. Seksualiteit is de bron van al het leven, de bron van ons bestaan. Onze life force! Toch voelt het ongemakkelijk om er openhartig over te praten, over ons lijf, onze verlangens, onze onzekerheden. En dat is zo zonde, want je seksuele energie geeft je een enorme innerlijke kracht.

Seksuele energie is creatie kracht!

De aantrekkingskracht of seksuele energie die vrijkomt tijdens een ontmoeting met een ander is ook de kracht waarmee we kunnen creëren. Seksuele energie maakt namelijk alles intenser. Al je gevoelens, energieën, intenties en gedachten worden er sterker door. We hoeven deze niet altijd in te zetten voor de daad zelf. Je kunt deze energie laten stromen door je hele wezen en transformeren naar creatiekracht. Seksuele energie zet dingen in beweging, zorgt voor manifestatie. Waar het vrouwelijke creëert, manifesteert het mannelijke. We hebben elkaar nodig. Hoe mooi is het om dit samen spelenderwijs te gaan ontdekken.

Verlang jij naar een nieuwe manier van verbinden? Een waarbij jij volledig kan verschijnen in jouw volledige potentieel? En je een oneindige bron van creatie kunt zijn?

2 comments
  1. Ik vind dit ook zo’n interessant onderwerp! Spannend en ook kloppend. Maar ook hoe hou je het zuiver en veilig. Ik volg je op de voet want jij durft al veel meer dan ik, mega inspirerend!

    1. Dank je Lief dat je deze tekst deelt. Ik voel dat het zo nodig is en merk tijdens onze liefdevol verbinden cirkels dat iedereen hiermee rondloopt, maar het gewoonweg niet durven te delen. Angst om hun werkelijke verlangens en behoeftes omtrent seksualiteit te delen met hun partner. Zo mooi wat er aan het ontstaan is nu. Het allerbelangrijkste is blijven delen met elkaar vanuit je hart, ook al doet het pijn of raakt het de ander. Dat is wat het zuiver houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week inspirerende artikelen in je mail.

You May Also Like