Vergeving is zo bevrijdend!

Total
4
Shares

Een paar dagen geleden woonde ik een FB live event bij van dr. Andrea Pennington. Het ging over ‘vergeving’. Op de vraag van Andrea wat voor ons belangrijk was om te kunnen vergeven, antwoordde ik; het loslaten van verwachtingen.

Uiteraard hebben we die, dus het is belangrijk om bewust te worden van de verwachtingen die jij hebt. We denken vaak dat ‘die ander’ ons iets heeft aangedaan, ons een bepaald gevoel gegeven heeft.

Herken je dit? Hoe vaak zeggen we niet ‘jij geeft met het gevoel dat…” Maar hoe doen zij dat dan? Hebben ze een magische toverstaf ofzo? Waarmee ze dat gevoel in ons toveren? WIJ geven onszelf een bepaald gevoel. En dat komt meestal omdat die ander niet reageert op een manier die wij verwachten van ze.

Trauma heling door vergeving

Ik heb veel van mijn cliënten ter plekke zien transformeren op het moment dat ze dit daadwerkelijk voelen. Zelfs trauma’s kunnen worden geheeld door het verleden op een nieuwe manier te bekijken. Je verwachtingen leren kennen en niet meer wachten op ‘de ander’ betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw gevoelens en acties. Laat die ander maar verantwoordelijk zijn voor zijn eigen gevoel.

Vergeving is zo bevrijdend!

Een prachtige manier om het licht in je eigen leven te worden.

En geloof me, ik weet hoe moeilijk het is, ik heb ook grote behoefte gehad aan vergeving. Dus het is niet gek dat dit één van mijn favoriete onderwerpen is. Ik heb zelf een bijzonder mooi vergevingsritueel dat je kunt oefenen. Misschien dat ik die binnenkort wel ga opnemen. Ik hou je daarvan uiteraard graag op de hoogte.

Fijne dag!

1 comment
  1. Het was inderdaad zo’n eye opener dat vergeving niet ging over ‘ik vind het allemaal goed wat er gebeurt is’ maar juist ging over mijn eigen verwachtingen & acceptatie. Mijn ervaring met jouw vergevingsritueel was dat ik voelde dat ik de kracht weer terugnam, de zware energie gleed zo van m’n rug en ik voelde me enorm licht erna. Powerful stuff dat vergeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week inspirerende artikelen in je mail.

You May Also Like